b Peräkylän Ponnistus / Backwood Hillbillies - Masokistin Unelma
  Suomeksi Eesti keeles English
tausta

Masokistin Unelma 06.08.2022

Tulokset 2021

Matka

Masokistin Unelma on 100 kilometrin juoksun Peräkylän Ponnistuksen avoin mestaruuskilpailu.
Vuoden 2022 Unelma järjestetään lauwantaina 06.08.2022.

Masokistin Unelma on Suomen vanhin vuosittain järjestettävä ultrajuoksu, nyt kirmataan noin kahdettakymmenettäkolmatta kertaa.

Tänä vuonna järjestämme myös Masokistin Minin, matkaltaan standardi maraton + 6 m (Suomen lyhyin ultra siis).

Suojelija

TBD

Paikka ja aika

Kilpailupaikka sijaitsee Paloheinän ulkoilumajan välittämässä läheisyydessä Helsingin keskuspuistossa. Katuosoite on Pakilantie 124, so. Pakilantien ja Kuusmiehentien kulmauksessa: Paloheinän ulkoilumaja.

Kilpailu alkaa n. klo 08.00. Kilpailun ohjeellinen aikaraja on 15 tuntia eli kilpailu loppuu n. klo 23. Lupaamme ottaa maaliin kaikki, jotka ovat viimeisellä kierroksella 15 tunnin aikarajan mentyä umpeen; jos ainakin joku järjestäjistä pysyy tolpillaan vielä tämänkin jälkeen, niin tarvittaessa jatkamme kilpailua, mutta tästä ei anneta mitään takuuta.
Masokistin Mini alkaa n klo 10:00, tarkemmin sanoen tasan kaksi tuntia satasen alun jälkeen. Aikaraja on Unelmaa mukaillen 13 tuntia.

Ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen tapahtuu maksamalla osanottomaksu tilille:
Os.maksu Unelma 60 € (JK 55 €), Mini 25 € (JK 20 €). Kannattajaseurojen jäsenille 5 € (Unelma) / 2 € (Mini) alennus.
Tili: (Pekka Ylä-Nikkilä/Peräkylän Ponnistus, OKO) FI23 5542 2340 3248 47, viesti "Masokistin Unelma" (100 km) tai "Masokistin Mini" (maraton).
Jäsenmaksun maksaneille seuran jäsenille osallistumismaksu 20 €, mistä palautetaan 10 € jos raahautuu vähintäänkin maratonin verran; maksu sama kummallakin matkalla. Alennus edellyttää seuran edustamista kilpailussa.
ALV:n sijaan osanottomaksu sisältää 5 € veron. Lahjoitamme siis jokaista osanottajaa kohti 5 € Pelastakaa Lapset ry:lle.

Osanottorajoitus

Kilpailussa on osanottorajoitus: Masokistin Unelma 60, Masokistin Mini 30.
Alla olevaa listaa ilmoittautuneista päivitetään vähintään viikoittain; mikäli osanottorajoitukset uhkaavat lähentyä, niin sitten tiheämmin. Elä siis hötkyile mikäli et näe nimeäsi listalla viisi minuuttia osanottomaksun maksamisen jälkeen.

Osanoton peruminen

Mikäli osanotto peruuntuu vamman tai sairauden -ei kuitenkaan mielenterveydellisen- vuoksi, niin osanoton voi "rullata" seuraavalle vuodelle. Rullauksen voi tehdä kerran; mikäli osanotto peruuntuu senkin jälkeen, niin lahjoitamme osanottomaksun kokonaisuudessaan hyväntekeväisyyskohteeseemme (tänä vuonna Pelastakaa Lapset ry). Mikäli osanotto peruuntuu muusta syystä, niin lahjoitamme osanottomaksun kokonaisuudessaan hyväntekeväisyyskohteeseemme.
Osanottoa ei saa myydä/lahjoittaa toiselle.
Mikäli sattuu niin hassusti ettei kilpailua enää järjestetä, niin "rullautuvat" osanottomaksut menevät kokonaisuudessaan hyväntekeväisyyskohteeseemme.
Niin tai näin, rahoja ei siis palauteta.

Mikäli ilmoittautuu kilpailuun -so. varaa paikan joltain muulta-, mutta jättää osanottomaksun maksamatta eikä peru osanottoaan, niin halutessaan osallistua kilpailuun jonain tulevana vuonna joutuu maksamaan kaksinkertaisen osanottomaksun (penalty!). Ylimääräisen osanottomaksun (penalty) lahjoitamme kokonaisuudessaan hyvänteväisyyskohteeseemme. Ylimääräisestä osanottomaksusta ei saa JK- eikä kannatusseura-alennusta.

Reitti

Keskuspuiston ali kulkevan joukkoliikennetunnelin töitten takia reitti muutettiin vuonna 2014 alkuperäisestä. Vuonna 2022 mennään edelleen uudella reitillä. Jatkosta ei ole mitään päätöstä. Uusi reitti simuloi "original routea" kohtuullisen hyvin.

Kilpailu käydään 1,9443 km lenkillä, alustana suht tasainen sorapintainen ulkoilutie, yksi pieni nousu kierroksella. Unelmassa kierroksia 51 ja rapioiksi jäävä matka juostaan alussa, vajaat kaksi kertaa 0,4569 km lisälenkki; Minillä juostaan aluksi kolme kertaa 0,4569 km lisälenkki, sitten 21 kertaa 1,9443 km peruslenkki. Maali ja huoltoalue ovat vanhassa paikassa. Unelman lähtö 73,2 metriä maalista juoksusuuntaan; Minin lähtö maalin kohdalta. Reitti on virallisesti mitattu (Timo Marjomäki, 29.05.2014); tavoitteena saada reitti uudelleen mitattua ennen tämän vuoden kilpailua, mikä saattaa tuottaa hienoisia muutoksia (itse reitti ei ole muuttunut).

Huolto

Huoltopisteitä on reitillä yksi, joka on samassa kohtaa kuin väliaikapiste ja 100 kilometrin maali. Huoltopisteessä on tarjolla minimissään vettä, kivennäisvettä, urheilujuomaa (Dexal), mustikkakeittoa, kolajuomaa, appelsiineja, banaaneita, rusinoita, suklaata, perunalastuja, Tutti Fruttia, kaurakeksejä, suolakeksejä ja suolakurkkuja.
Lisäksi omat eväät ja huolto on sallittu.
Naula-Klubi tarjoaa vihreätä palautusjuomaa.

Mikäli Paloheinän ulkoilumaja on auki, niin sen tiloja voi hyödyntää. Mahdollisesti viereisen jäähallin WC- ja suihkutiloja voi käyttää, mutta tästä ei ole taetta.

Vakuutukset

Järjestäjien puolesta kilpailijoille ei ole vakuutusta, vaan KAIKKI KILPAILEVAT OMALLA VASTUULLAAN.

Tavaroiden säilytys

Haluttaessa järjestävät voivat ottaa arvo-esineitä ym. säilytykseen, mutta emme ota niistä vastuuta. Säilytyspaikka on tälläin järjestäjien lukittu auto.

Palkinnot

Kaikille maaliinpäässeille Tiplomi ja ehkä jotain PePo-krääsää.

Kaikille Unelman viisi kertaa maaliin kärsineille Paloheinän Fakiirin arvonimi ja erikoistiplomi.
Kymmennestä kärsimyksestä Erikoistiplomi Tammenlehvin.


Lisätietoja

Suinulan Teräsmies (terasmies@perakylanponnistus.fi, +358-50-597 1325)
Iin Puhuri (puhuri@perakylanponnistus.fi, +358-400-165 427.)


Ilmoittautuneet as per 10.05.2022

Unelma (noin 29 kpl)

Jouni Jaakola - rullaus vuodelta 2021, osanotto vahvistamatta
Paula Ylhäinen rullaus vuodelta 2021
Axu Saha - rullaus vuodelta 2021
Susanna Kukkula - rullaus vuodelta 2021
Lea Mäenpää - rullaus vuodelta 2021
Anu Ossberg (+5)
Markus Ilva (+5)
Henrik Martiskainen
Sanna Haikonen
Katja Jokela (maksu pending)
Kirsi Tyni
Lasse Keisalo
Miikka Lundgren (maksu pending)
Juha Palenius
Tuula Kuisma
Marjo Niinimäki
Petri Mononen
Henna-Kaisa Värikoski
Anna-Mari Becker
Janne-Petteri Mynttinen
Padasjoen Patman (sphs)
Maria Westerlund
Paula Junttila
Ville Niemenmaa
Virve Sipola
Sini Huhtala
Henri Koskinen
Anne Alanen (maksu pending)
Elina Nurminen

Jonotuslista

Vihreä Keiju (Naula-Klubi)

Mini (noin 15 kpl)

Lahden Ykkönen (maksu pending)
Lahden Kolmonen (sphs)
Remco Schellingerhout
Marit Rudshagen
Teija Virtanen
Päivi Linnero
Arja Virtanen
Johanna Silvennoinen
Marko Silvennoinen
Virpi Virtanen
Petri Virtanen
Riikka Kuittinen
Mia Numminen
Tanja Salomies
Jani Riekkinen


sphs = sisäpiiriä, henkellisessä suojeluksessa